دربارۀ انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها
«انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها» تشکلی است اصلاحطلب که نخست با استناد به آییننامهی نحوهی فعالیت تشکلهای اسلامی در دانشگاهها و سایر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درسال ۱۳۶۶ با هدف تحقق آرمان والای وحدت و همسویی میان علم، دین و سیاست در جهت تأمین منافع ملی و حفاظت از حقوق شهروندی در داخل دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اعلام موجودیت کرد و سپس دامنه فعالیت خودرا در سال ۱۳۹۶ با تأیید کمیسیون موضوع مادهی ۱۰ قانون نحوهی فعالیت احزاب و گروههای سیاسی به کل کشور جمهوری اسلامی ایران گسترش داد.
از اهداف بنیادین «انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها» فعالیت در چهارچوب قانون نحوهی فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در جهت حفظ وحدت ملی، صیانت ازمنافع و مصالح ملی، رشد، توسعه و تعالی کشور، بسط عدالت و آزادی، توسعه و ارتقای علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، تعمیق و توسعهی دانش و فرهنگ عمومی و توسعهی رفاه اجتماعی و امید به تحقق آرمان والای وحدت و همسویی میان علم، دین و سیاست در جهت تأمین منافع ملی و حفاظت از حقوق شهروندی است.
شورای مرکزی انجمن متشکل از ۲۱ نفر عضو اصلی و ۷ نفر عضو علیالبدل است و دبیر کل کنونی آن که بهصورت انتخابی و دمکراتیک برای دومین دوره متوالی توسط شورای مرکزی برگزیده شد دکتر محمود صادقی می باشد.
بعلاوه انجمن دارای ۲۱ شعبه و دفتردر استانها و شهرستانها و در برگیرندهی کلیهی اعضای حوزهها در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی آن استانها میباشد.
مرکز اصلی «انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها» در تهران، به نشانی خیابان استاد نجاتالهی، خیابان شهید محمدی، پلاک ۳۶، طبقهی همکف، واحد ۳ واقع شده است.
رویکردهای کلی انجمن در مسائل مهم
ب- اقتصادی:
۱- تلاش برای پیریزی سامانهی اقتصاد کشور مبتنی بر نظام تأمین اجتماعی (خوراک، پوشاک، سرپناه، بهداشت، درمان و آموزش) برای آحاد ملت بر اساس آموزهها و تجارب علمی اقتصاد دانشبنیان.
۲- دانشگاه نقش مؤثر و تعیینکنندهای در ارائهی برنامههای صحیح اقتصادی، مهارتافزایی، متناسب کردن آموزشها با نیازهای واقعی بازار و تحولات اقتصادی جامعه دارد.
۳- اثربخشترین شکل ساماندهی اقتصاد یک کشور، ترکیب بهینهی دولت و بازار است و اقتصاد مؤثر و کارا بر سه معیار کارایی، برابری (عدالت اجتماعی) و امنیت شغلی متکی است.
۴-مقابله با فساد و رانت بهصورت عملی و نه صرفاً توصیههای اخلاقی، ایجاد شفافیت و نظارت و غیر شخصی کردن فرایندهای اقتصادی از عوامل مهم پایداری اقتصاد جامعه است.
ج- اجتماعی:
۱-خانواده مهمترین رکن جامعهی ایرانی است. بنابراین میبایست برنامهها و آموزشهای علمی در جهت تقویت تشکیل قوام و درام خانواده سامان یابد.
۲-گسترش سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای صنفی نقش مؤثری در تضمین مشارکت سازمان یافتهی جامعه و بهخصوص دانشگاهیان و اقتدار ملی دارد.
۳-افزایش سرمایهی اجتماعی متکی براعتماد عمومی رکن مهم قوامبخش اقتدار جامعه بشمار میرود.
۴-دانشگاه و دنشگاهیان نقش مؤثر و تعیینکنندهای رادر افزایش سرمایهی اجتماعی و اعتماد عمومی به عهده دارند.
د- سیاسی:
۱-تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی و تعمیق و گسترش مشارکت همهی مردم، بهخصوص دانشگاهیان در تعیین سر نوشت سیاسی کشور عامل مهم پایداری و قوام جامعهی ایرانی است.
۲-ملتزم ساختن دولتمردان به پایبندی به میثاق ملی و تعهدات با رعایت موازین قانونی و اصول اخلاق از ضروریات اساسی یک جامعهی مردمسالار است.
الف- فرهنگی:
۱-گسترش فرهنگ اسلامی- ایرانی وتأکید بر تقویت دینشناسی مبتنی بر شناخت زمان و مکان و پرهیز از قرائتهای خردستیز و دعوت بر ایمان آزادانه، آگاهانه، مسئولانه و اخلاقی.
۲- ابتنای فضای علمی و آموزشی بر اخلاق، فضیلت و آزاد اندیشی.
۳- ترویج فرهنگ علمی و فعالیت کار جمعی و تربیت نیروی خلاق و متعهد در حوزههای علمی و فرهنگی.
۴- احترام به دستاوردهای عقلی- تجربی نوع بشر و بهرهگیری از آن با حفظ هویت دینی و ملی.
۵- توجه ویژه بر تحکیم اندیشهی برادری، برابری اسلامی و هماندیشی با همهی اقوام ایران اسلامی.
۶- تأکید بر بهرهگیری از دانش و پژوهش و آموزش برای تربیت انسانهای مؤمن، توانمند، آگاه و خردمند.
ه- اجرایی:
۱- ضرورت ارتباط فعال با مجامع علمی داخلی و بینالمللی.
۲- ضرورت ارتباط سازمانیافته با اساتید دانشگاهها، تشکلهای دانشگاهی و بروندانشگاهی.
۳- ارائهی بستههای علمی، فرهنگی و سیاسی.
و-حقوقی:
۱- ضرورت بسط پایبندی به قانون اساسی، قوانین موضوعه، قواعد مدنی در میان دانشگاهیان و آحاد جامعه.
۲- دفاع از حقوق مردم، تشکلها، احزاب و سازمانهای مردم نهاد در رسانهها.
۳- تقویت و بسط استقلال و آزادی دانشگاهها، مجامع علمی و صیانت از حقوق تشکلهای دانشگاهی.
۴- ضرورت بسط امنیت قضایی عادلانه برای همه در برابر قانون.
این انجمن دانشگاهی، خود را متعهد به پاسداری از یادگار ماندگار خیل شهیدان سرافراز راه استقلال، آزادی، جمهوری و میراث ابدی امام خمینی (ره) یعنی انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میداند.
شعب استانی انجمن مدرسین دانشگاهها
تبریز – اردبیل – شهرکرد – بیرجند – مشهد – بجنورد – خوزستان – زنجان – زاهدان – فارس – قزوین – قم –کردستان – کرمانشاه – گیلان– لرستان – مازندران – مرکزی – هرمزگان – همدان – یزد