انتخاباتتحلیلخوزستان

الزامات یک انتخابات حداکثری

الزامات یک انتخابات حداکثری
محسن صنیعی (عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها)

از دیروز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آغاز شده و روند این انتخابات وارد فرآیند عملیاتی شده است. در همان روز اول، بعضی شخصیت‌‌ها و وزرای سابق، ثبت‌نام کرده‌‌‌اند. از چند ماه پیش، همه جبهه‌‌های سیاسی در جریان‌‌ها و جناح‌‌های سیاسی مختلف کشور، در تب و تاب فعالیت‌‌های انتخاباتی قرار گرفته‌‌‌اند تا بتوانند در این انتخابات، حضور قدرتمندی داشته باشند.‌

جبهه اصلاح‌طلبان ایران از یک سو و شورای وحدت اصول‌گرایان و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از طرف دیگر، در جنب‌وجوش فعالیت برای انتخاب کاندیداهای اصلح خود هستند. کاندیداهای ریاست جمهوری هم با توجه به امکانات جدید فضای مجازی، جلسات گفت‌وگو با مردم را برقرار کرده‌‌‌اند. با توجه به این که همیشه سیاست نظام و رهبری، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بوده است،

لذا اگر دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات هستیم، باید الزامات زیر را رعایت کنیم.

۱- مردم همیشه در انتخاباتی شرکت می‌کنند که بتوانند کاندیداهای مطلوب خود را پیدا کنند. کاندیداهایی که برای آینده اقتصاد، اجتماع و فرهنگ ایران و نیز برای حل بحران‌‌های اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی ایران، برنامه داشته باشند و این اطمینان برای مردم وجود داشته باشد که پس از پیروزی در انتخابات، می‌توانند برنامه‌‌های خود را عملیاتی کنند.

۲- باید توجه داشت که اگر به دنبال حل بحران‌‌های اقتصادی و اجتماعی و بین‌المللی هستیم، به بالاترین مشارکت مردم نیازمندیم. در شرایطی که از یک طرف عملا با قدرت‌‌های غربی، در حال انجام مذاکرات هسته‌ای هستیم و از طرف دیگر، با چین، مذاکرات قرارداد همکاری‌‌های بین‌المللی ۲۵ساله را داریم، در صورتی که شرایط مشارکت حداکثری مردم را در انتخابات برقرار نکنیم و انتخاباتی با حداقل مشارکت برگزار شود، قطعا در مذاکرات پیش رو، چه با قدرت‌‌های غربی چه با قدرت‌‌های شرقی، آثار خسارت‌بار این عدم مشروعیت، نشان داده خواهد شد.

۳- لذا از همه برگزارکنندگان انتخابات، انتظار می‌رود که شرایط رقابتی میان همه سلایق و جریان‌‌های سیاسی را فراهم کنند تا این جریان‌‌ها بتوانند در انتخابات حضور فعال و قدرتمند داشته باشند و اطمینان داشته باشند که می‌توانند قوی‌ترین کاندیدا با بالاترین مقبولیت مردمی خود را در صحنه داشته باشند. کاندیدایی که قوی‌ترین برنامه را داشته باشد و بتواند برنامه خود را اجرایی بکنند.

۴- همه جریان‌‌های سیاسی، فعالیت‌‌های انتخاباتی خود را برای حضور قدرتمندانه در انتخابات، آغاز کرده‌‌‌اند. جبهه اصلاح‌طلبان ایران، از ماه‌‌ها پیش، با سازماندهی خود، از همه احزاب و گروه‌‌های سیاسی و شخصیت‌‌های حقیقی عضو جبهه اصلاح‌طلبان ایران، خواسته‌‌‌اند که کاندیداهای خود را معرفی کنند و در مرحله اول، ۱۴کاندیدای مطرح اصلاح‌طلب معرفی شده است و در مرحله دوم، اکثر این کاندیداها، برنامه‌‌های خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ارائه کرده‌‌‌اند و انتظار می‌رود که این کاندیداها در انتخابات، ثبت‌نام کنند.‌ لذا باید گفت که مجموعه اصلاح‌طلبان با کاندیداهای قوی در صحنه حضور پیدا خواهند کرد و در نتیجه بر خلاف صدایی که براندازان برای تحریم انتخابات دارند، مجموعه اصلاح‌طلبان به دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات هستند و انتظار این است که در نهایت، مقبول‌ترین و قوی‌ترین کاندیدای اصلاح‌طلب طبق نظرسنجی‌‌ها در صحنه حضور داشته باشد.

۵- اگر علی‌رغم اراده همه جریان‌‌های سیاسی، شرایط برای حضور همه سلایق و جناح‌‌ها وجود نداشته باشد و از میان جریان‌‌های سیاسی، قوی‌ترین و مقبول‌ترین کاندیداها امکان حضور در صحنه نهایی انتخابات را نداشته باشند، نمی‌توان انتظار مشارکت بالای مردم را داشت و می‌توان انتظار داشت که همان شرایط انتخابات مجلس یازدهم، تکرار شود. از مردم نمی‌توان انتظار داشت که با اعتقاد به یک جریان و سلیقه فکری، برای مشارکت در انتخابات و به صرف انجام مشارکت، به مخالفین خود رای دهند.‌

۶- متاسفانه قرائن نشان می‌دهد که فضای سردی بر فضای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حاکم است و می‌توان گفت که همان شرایط انتخابات مجلس یازدهم در انتخابات پیش‌رو، تکرار خواهد شد، مگر آن‌که انگیزه فوق‌العاده‌ای به رای‌دهندگان داده شود و مردم ببینند که بهترین کاندیدای مطلوب آن‌‌ها، با قوی‌ترین برنامه در صحنه حضور دارد.

۷- به عنوان نتیجه‌گیری باید گفت اگر از مردم انتظار می‌رود که به صورت حداکثری در انتخابات مشارکت داشته باشند، از مجموعه نظام و برگزارکنندگان انتخابات، انتظار می‌رود که مقدمات و شرایط مشارکت حداکثری مردم را به‌وجود آورند.

به نقل از: همدلی

خبرهای مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا