چرا به رهبری مشورت ندادید که فایزر برای کشور مفید است
گفتگوی صادقی و پزشکیان با دانشگاهیان

درنشست محمود صادقی و مسعود پزشکیان داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری مطرح شد:
رئیسجمهور تدارکاتچی نیست
میزگرد دانشگاه و انتخابات، همزمان در فضای اسکای روم، اینستاگرام و کلاب هاوس با حضور دکتر محمود صادقی و دکتر مسعود پزشکیان دو داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری به همت انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها برگزار شد.
در این نشست دو فعال سیاسی اصلاحطلب به بیان دیدگاههای خود درباره دانشگاه، جامعه و سیاست پرداختند.
در ابتدای این نشست محمود صادقی دبیر کل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها و نماینده تهران در مجلس دهم نسلهای مختلف نهاد دانشگاه را بر شمرد و به جایگاههای بین المللی کشور در بعضی شاخصها اشاره کرد.
صادقی با بیان این که دانشگاههای نسل اول وظیفه آموزش و دانشگاههای نسل دوم هدف پژوهش را دنبال میکنند گفت: در یکی دو دهه اخیر علاوه بر انتقال و تولید دانش، موضوع تولید ثروت در قالب شرکتهای دانش بنیان در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است که نسل سوم دانشگاه را تشکیل میدهد. نسل چهارم نیز نسلی است که به صحنه اجتماع وارد میشود و به رهبری جامعه مربوط است.
همچنین نسل پنجم از دانشگاه انتظار دارد تمدنساز و انسانساز باشد. به این ترتیب مشارکت فعال فرد دانشگاهی در سیاست و انتخابات از انتظارات دانشگاه نسل پنجم است.
این نماینده سابق مجلس افزود: در آغاز قرن پانزدهم و آستانه انتخابات مهم ریاستجمهوری این سوالات مطرح میشود که نظام انتخاباتی ایران چقدر به نیازهای جامعه پاسخ میدهد و در ساختن جامعه چقدر تاثیرگذار است؟ آیا انتخابات اصلا در کشور ما تاثیرگذار است؟ خروجی انتخابات چه در نقش ریاستجمهوری چه در نقش نمایندگی مجلس یا شورای شهر و روستا چیست و این نهادهای انتخاباتی چه چالشها و محدودیتهایی دارند که نمیتوانند مطالبات مردم را پاسخ دهند؟
یکی از مسئولان میگفت چون خیلی از بیکاران به خاطر ناامیدی دنبال کار نمیگردند نباید بیکار حساب شوند!
او سپس به جایگاه کشور در برخی شاخصها پرداخت و گفت: کشور در بعضی شاخصهای بینالمللی مثل توسعه انسانی، نوآوری و پیشرفت اجتماعی رتبههای متوسطی دارد اما در شاخصهایی مثل رقابتپذیری جهانی، سهولت کسب و کار، رفاه، حقوق مالکیت، ادراک فساد و حکمرانی خوب جایگاه خوبی نداریم. از سوی دیگر در سند چشمانداز که چهار سال به پایان آن باقی مانده است، پیشبینی شده بود که متوسط رشد سالانه کشور به ۸.۶ برسد در صورتی که الان در جایگاه پایینی قرار داریم.
در این سند پیشبینی شده بود که رشد متوسط ۱۰.۹ درصدی محقق شود اما اکنون رشد ۳.۹ درصدی داریم.
صادقی در ارتباط با نرخ بیکاری هم گفت: سند چشمانداز پیشبینی کرده است که نرخ بیکاری به زیر ۱۰ درصد برسد اما بهترین حالت در سالهای اخیر ۱۷ و ۱۷.۵ درصد بوده است. در جلسهای یکی از مسئولان معتقد بود این شاخصها ایراد دارند و میگفت چون خیلی از بیکاران دیگر امیدی به پیدا کردن شغل ندارند دنبال شغل نمیگردند و به همین خاطر در بین بیکاران محسوب نمیشوند!
این داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری با طرح این سوال که آیا امیدی برای ایجاد تغییر در این شاخصها وجود دارد؟ افزود: ما میتوانیم تغییر ایجاد کنیم و نباید ناامید و منفعل باشیم. از دانشگاهیان به ویژه انتظار میرود در این عرصه فعالیت داشته باشند. به کاندیداها دیدگاههای خود را ارائه کنند و مطالبه داشته باشند.
پزشکیان: افراد توانمند خود را در اتاقی محصور کردند و اداره کار به دست افراد ناتوان افتاده است
در ادامه این میزگرد مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب مجلس یازدهم به بیان دیدگاههای خود پرداخت گفت: اگر دانشگاه به نسل چهار و پنج تبدیل شود، ما راحتتر میتوانیم نسبت به مشکلات کشور پاسخگو باشیم. متاسفانه وضعیت دانشگاههای ما به گونهای است که اساتید دانشگاهیان و کسانی که حرفی برای گفتن دارند به جای آنکه برای جامعه نسخههای نجات بخش تجویز کنند، در اتاقهای دربسته مینشینند.
انبوهی از دانشگاهیان وجود دارند که اگر وارد جامعه و با مشکلات درگیر مشکلات شوند و سعی کنند راه حل دهند بسیاری از مشکلات میتواند حل شود. دانشجویی که در بستر جامعه مهارت پیدا میکند نسبت به دانشجوی داخل کلاس در بسته مزیتهای بیشتری دارد. او پس از فارغالتحصیلی قادر است توانمندتر عمل کند. در صورتی که اکنون بسیاری از فارغالتحصیلان ما حتی نمیتوانند سادهترین مشکلات کار خود را حل کنند.
نایبرئیس مجلس دهم با تاکید بر آموزش با هدف توانمندسازی در دانشگاهها گفت: علاوه بر انتقال دانش و تخصص باید به فراگیر مهارتهایی مثل چگونگی حل مشکل، ارتباطات بین بخشی، مدیریت و کارتیمی منتقل شود. در صورتی که الان افراد توانمند خود را در اتاقی محصور کردند و اداره کار به دست افراد ناتوان افتاده است.
تصور میکنم اگر دانشگاهیان نگاه خود را به جامعه برگردانند میتوانند به دانشجویان مهارت منتقل کنند که بعد از فارغالتحصیلی بیکار نباشند.
بیشترین آمار بیکاری متعلق به کسانی است که ما به آنها آموزش دادهایم. چطور میشود آنها نتوانند نان شب خودشان را درآورند؟ بسیاری از فارغالتحصیلان نیز چون میبینند نمیتوانند کار کنند از کشور خارج میشوند.
دانشگاهی که باید مشکل حل کند خودش به مشکل تبدیل شده است
پزشکیان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات ناشی از قوانین مربوط به دانشگاه نیست گفت: به هیات امنای دانشگاهها اختیارات خوبی مثل جذب نیروی انسانی و … داده شده است. اگر افرادی داشته باشیم که از این اختیارات قانونی به درستی استفاده کنند میتواند انقلاب بزرگی ایجاد شود. اما دانشگاههای ما در محیط بسته توان حل مشکل را ندارد. دانشگاهی که باید مشکل را حل کند خود به مشکل تبدیل شده و دنبال بودجه میگردد و نمیتواند خرج خودش را در بیاورد. اما بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا خود درآمدزا هستند.
او ادامه داد: اگر ما میخواهیم آدمهای بد به میدان برسند به میدان نیاییم اما اگر آدمهای خوب میخواهیم، باید به میدان بیاییم و مردم بدانند به چه کسی باید رای دهند و به چه کسی رای ندهند. این وظیفه به عهده دانشگاهیان است. با مثلث علم، مشارکت سیستم و باور و اعتقاد هیچ مشکلی نیست که نتوان آن را حل نکرد. ایران برای همه ایرانیان است و اگر ایرانیان در صحنه باشند با کمک عالمان و کارشناسان میتوان مشکلات را حل کرد.
اختیار هیات امنای دانشگاهها بر روی کاغذ خوب است
در ادامه هر یک از حضار در این نشست که به صورت مجازی و حضوری برگزار شد از این دو کاندیدای اصلاحطلب ریاستجمهوری سوالاتی را مطرح کردند. یکی از این سوالات در ارتباط وزارت علوم در فروکاستن نقش اساتید بود. محمود صادقی، دبیر کل انجمن اسلامی مدرسین نیز پاسخ داد: به هیات امنای دانشگاهها بر روی کاغذ اختیارات داده شده و قوانین خوبی تصویب شده است اما وزارت علوم قوانین عملا آیین نامههای متحدالشکلی به همه ابلاغ میکند و دانشگاهها موظفند خود را در آن چهارچوب قرار دهند. ضمن آنکه تداخل وظایف هم وجود دارد:
نهادهایی که در کار دانشگاه مداخله دارند بسیار زیاد شده است.
خیلی از وزارتخانهها یا موسسات آموزش عالی که ایجاد شدهاند کار وزارت علوم را میکنند. در خود دولت هم همینطور است؛ چرا با وجود وزارت علوم باید معاونت علمی و فناوری داشته باشیم؟
وقتی کرونا آمد، به هیات رئیسه مجلس گفتم باید حکومت نظامی اعلام شود
سوال یکی از حضار به ارزیابی پزشکیان از عملکرد وزارت بهداشت در دوران کرونا بود. وزیر بهداشت دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال گفت: من همان زمانی که متوجه شدم کرونا به قم آمده به هیات رئیسه مجلس اعلام کردم که در قم باید حکومت نظامی اعلام شود. بعد از دو هفته که وضعیت حساستر شد هماهنگی مصاحبه با صدا و سیما را انجام داد، اما قبل از رفتن به مصاحبه با آقای نمکی وزیر بهداشت صحبت کردم و گفتم این کارها را میشود کرد. قرار بر این شد که ما به آنها کنیم.
پزشکیان ادامه داد: کرونا یک حمله بیولوژیک است. وقتی ترور اتفاق میافتد حاکمیت باید در برابر این ترور ویروسی حالت جنگی به خود بگیرد. اما نه تنها حالت جنگی نگرفتند بلکه با مساله بسیار ساده برخورد کردند. ابتدا وزیر کشور را مسئول کرده بودند اما وزیر کشور میگفت نمیتوانم ۵۰ نفر را به کار بگیرم که خدمات بهداشتی ارائه دهند. فرماندهی واحد نبود. بعد از آنکه به رفتارهای دولت معترض شدیم بالاخره پذیرفتند ستاد کرونا تشکیل شود.
اما هرکاری که کردیم وزیر بهداشت تلفن من که نایبرئیس مجلس بودم را جواب نمیداد. سال گذشته هم گفتم برای یک ماه همه چیز را فریز کنید غذا و … را جلوی در خانه به مردم بدهیم. اگر این اتفاق میافتاد مشکل حل میشد و بیماری فقط از طریق مرز وارد میشد اما متاسفانه این را هم قبول نکردند. الان هم میگویم که باید با سرعت واکسن خریداری شود، اگر هم پول ندارند قاطعانه پشتیبانی کنند.
وزیر اسبق بهداشت اضافه کرد: در اینجا مدیر ارشد رئیسجمهور بود نه وزیر بهداشت. ایشان باید با رهبری جلسه میگذاشتند. رهبری خیلی بهتر با مساله کرونا برخورد کردند. در همان ابتدا ارتش و سپاه هم وارد مساله شده بودند.
پزشکیان: اصلاحات به معنی دعوا کردن نیست
در ادامه فردی از محمود صادقی درباره نبود آموزش در دانشگاهها درباره منافع فردی و منافع ملی پرسید. صادقی نیز گفت: اساسا ما منافع ملی و نسبت آن با منافع فردی را تعریف نمیکنیم. بنابراین نمیدانیم وقتی بین این دو تعارض پیش آمد کدام اولویت دارد. اینگونه مسائل در آموزشها نیست و ما بسیار فردگرا شدهایم.
پزشکیان نیز این نکته را اضافه کرد که دانشگاهها در این رابطه اختیاراتی دارند اما برنامه استراتژیکی ندارند به همین خاطر مدرس میآید درسش را میدهد و میرود.
یکی دیگر از حضار از مسعود پزشکیان پرسید برای انتخابات مجلس یازدهم اصلاح طلبان رد صلاحیت شدند؛ آیا عدم رد صلاحیتتان به عملکرد محتاطانه و محافظه کارانه شما برنمیگردد؟
نایبرئیس مجلس قبل نیز پاسخ داد: من اصلاحات را در اصلاح میدانم نه در دعوا کردن. هم میتوان با دعوا و هم میتوان بدون دعوا به نتیجه رسید. من معتقدم میشود بدون دعوا کار کرد و به هدف رسید. اینکه دعوا کنیم و شما را از قدرت بیرون کنند اصلاحات نیست. برای نمونه آیتالله هاشمی یک مدل کار انجام داد اما کاری که طرف مقابل انجام داد باعث شد کلی نیرو خارج شوند.
رئیسجمهور تدارکاتچی نیست
فردی از پزشکیان پرسید: «آیا شما با این تفکر که رئیسجمهور تدارکاتچی است به میدان وارد شدهاید و میدانید که خیلی جاها تصمیمگیرنده نیستید؟» پزشکیان در پاسخ به این سوال گفت: من معتقد نیستم که رئیسجمهور تدارکاتچی است. من ساختار حاکمیت را به گونهای میدانم که نه اسلامی است و نه علمی به آن صورت که در دنیا وجود دارد؛ با این حال یک ساختاری وجود که مشکلاتی هم دارد. اما آیا اگر مرغ و … در بازار پیدا نمیشود ارگانها مقصر بودند یا ناتوانی دولت؟
او با بیان اینکه میتوان فرایندهای در اختیار را مدیریت و با نهادهای دیگر گفتوگو کرد گفت: اگر اختیار چیزی تنها ۳۰ درصد در دست دولت بوده آیا دولت در آن ۳۰ درصد کاری انجام داده است؟ آیا روند مدیریتی که در بازار منجر به کسری میشود را دیگران برای دولت تعریف کردهاند؟ دولت با میلیاردها تومانی که در سیستم دولتی هزینه میشود با وجود عیبهایی که وجود دارد میتواند بهتر کار کند.
محمود صادقی نیز در این باره گفت: اینکه رئیسجمهور تدارکاتچی است را به آقای خاتمی نسبت میدهند. اما دولت آقای خاتمی نمونه این است که دولت تدارکاتچی نیست. شاخصها نشان میدهد ما در این دولت چقدر رشد داشتیم و اگر این دولت را یک قطعه در نظر بگیریم با دولتهای دیگر متفاوت است. حتی همین دولت آقای روحانی با همه انتقاداتی که به آن وارد است یک کار بزرگ انجام داد؛ سال ۹۱ ایران بر لبه پرتگاه و جنگ بود.
این نماینده اصلاحطلب مجلس دهم اضافه کرد: دولت باید خودش را دربرابر مردم پاسخگو بداند و مدام پاسخ دهد. بسیاری از مشکلات در دل دولت است. اگر دولت پاسخگویی را از خود شروع کند میتواند آن را به جاهای دیگر تسری دهد. بنابراین به رغم همه محدودیتها شخص رئیسجمهور بسیار موثر است.
سوال از پزشکیان: چرا به رهبری مشورت ندادید که فایزر برای کشور مفید است
در ادامه یکی دیگر از حضار از مسعود پزشکیان پرسید: «گفتید اگر با رهبری در مورد کرونا مشورت میشد کشور در این وضع نبود. رهبری که در خصوص اقتصاد، بهداشت و … متخصص نیستند. چرا در خصوص اینکه واکسن فایزر برای کشور مفید است با ایشان مشورت نکردید که این واکسن وارد کشور شود و این تلفات را نداشته باشیم؟» او پاسخ داد: من نمیگویم فایزر اثر دارد یا نه. البته به نظر من اثر دارد. اما سیاست این بوده که نخرید. اما این به آن معنا نیست که واکسنهای دیگر را نخرید. اختلاف اثربخشی فایزر با واکسنهای دیگر پنج درصد است.
پزشکیان افزود: این توجیه صدا و سیما که میگوید تزریق فایزر آدم را میکشد مسخره است. مشکل آمدن فایزر به کشور نیست بلکه مشکل نیامدن واکسن به کشور است. چرا واکسنهای دیگر وارد نشد؟ واقعیت این است که ما در تحریم قرار داریم. باید با مردم صادقانه صحبت کنیم.
فرد دیگری از پزشکیان در ارتباط با نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در اسلامی کردن دانشگاهها پرسید و گفت با آنچه موسوم به اسلامی کردن دانشگاهها عنوان میشود آیا اساتید میتوانند برای دانشگاهها استراتژی تعیین کنند؟ این نماینده مجلس پاسخ داد: قانون به دانشگاهها و اساتید اختیار داده است. اگر دانشگاه و وزارت علوم بخواهد میتواند خیلی کارها انجام دهد. مگر شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث توسعهها و مجوزهای بیحساب و کتاب شده است؟ مگر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشکده کشاورزی میگوید در مزرعه نرو و آموزش نده؟
پزشکیان: اعتقاد ندارم برای در قدرت ماندن باید حزب تشکیل داد
شخص دیگری از این داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری پرسید: «تحزب الفبای علوم سیاسی است اما شما با افتخار میگویید مستقلم و حزبی نیستم. با این حال بدون اینکه حزبی باشید به جبهه ائتلاف اصلاح طلبان متوسل شدید. چرا حزبی تشکیل نمیدهید؟»
پزشکیان نیز پاسخ داد: من به هیچ حزبی متوسل نشدم اما به اصلاحات معتقدم. آنچه به اسم حزب وجود دارد علمی نیست. حزب باید بگوید برای فرهنگ، اقتصاد، روابط بینالملل و … چه برنامهای دارد. اگر چنین حزبی داشتید و معرفی کنید میگویم این حزب را قبول دارم یا نه. علت اینکه این احزاب نمیتواننند کاری کنند این است که برنامه و استراتژی ندارند.
او در پاسخ به اینکه چرا حزبی تشکیل نمیدهد گفت: توانمندی اجتماعی با دستور درست نمیشود. مگر میشود برای اصلاحات ۳۰-۴۰ حزب تشکیل شود؟ من اعتقاد ندارم برای در قدرت ماندن باید حزب تشکیل داد بلکه باید حزب تشکیل داد که در کشور برنامه جا انداخت. برخی احزاب به من گفتند برنامهات را ارائه بده و من هم پاسخ دادم شما باید به من برنامه بدهید که من بگویم برنامه شما را قبول دارم که اجرا کنم یا نه؟ ما یک حزب علمی درست تشکیل ندادهایم بلکه یک سری آدم دور هم جمع شدهاند و مجوز حزب گرفتهاند.
سخنان پزشکیان درباره شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاهها با واکنش دیگر داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری رو به رو شد. محمود صادقی گفت: بیشتر مشکلاتی که در سیستم دانشگاهی وجود دارد از تبعیض و … ناشی از شورای عالی انقلاب فرهنگی است. شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای مجلس قانونگذاری میکند و آیین نامه صادر میکند. با این حال به خاطر اینکه وزرای علوم و بهداشت در این شورا عضو هستند و رئیس آن رئیسجمهور است میتوان بر آن تاثیر گذاشت.
پزشکیان با تاکید بر عملکرد و برنامه گفت: چطور برای تیم ملی فوتبال کیروش را میآوریم؟ این فرد چون عملکرد مثبتی دارد با اینکه مسلمان هم نیست اما از او تشکر هم میکنیم.
او سپس خطاب به اعضای انجمن اسلامی مدرسین گفت: هرکدام از شما میتوانید یک منطقه را عوض کنید. اصلاحات با دعوا فرق دارد. برای اصلاح باید راههای ممکن است را پیدا کرد و حرکت کرد. روز اول تشکیل فراکسیون امید گفتم به جای صد هدف، یک هدف و اولویت انتخاب کنید. قوانین مرتبط با پولشویی قاچاق و رانت و … را پیدا کنید و آنها را اصلاح کنید. اما چون بلد نبودیم چگونه نظارت کنیم و … این کار نشد. اگر قانون کم بود باید مینوشتیم و اگر قانون اجرا نمیشد باید وزیر را صدا میکردیم که قانون را اجرا کن. اگر مبارزه با فساد،زمین خواری، رانت و قاچاق بود را هدف قرار میدادند فراکسیون میتوانست با زبان خوش و بدون دعوا به وزیر بگوید اجرا کن.
به خاطر عضویت در انجمن اسلامی مدرسین رد صلاحیتم کردند
یکی از حضار از محمود صادقی در ارتباط با بازارهای مالی سوال کرد. این داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری گفت: یکی از مشکلات ما استفاده نکردن از متخصصان دانشگاهی در مدیریت کشور استفاده است. اگر نظر اساتید اقتصادی و امور مالی گرفته شود این مشکلات بازارهای مالی ایجاد نمیشود. در همه جای دنیا بازارهای مالی نمود اقتصاد است. متاسفانه دولت مداخلههایی انجام داد که البته بسیاری از اساتید دانشگاه هم نسبت به این قضیه هشدار میدادند و اکنون یکی از کارهای دولت آینده باید سر و سامان دادن به بازارهای مالی باشد.
او با تاکید بر اهمیت اصلاحات ساختاری در اقتصاد گفت: ما باید سیاستهایی داشته باشیم که از تولیدکننده حمایت شود. در کشورهای منطقه اسکاندیناوی از تولیدکننده درصد کمی مالیات گرفته دریافت میشود و بیشتر مالیات به سمت مصرف میرود.
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین در ارتباط با سخنان مسعود پزشکیان که حزبی نبودن را افتخار خود دانست نیز گفت: این که دانشگاه بگوید سیاسی نیستم افتخار نیست. این هم که فردی که میخواهد نامزد انتخابات ریاستجمهوری شود بگوید حزبی نیستم هم درست نیست. البته آقای پزشکیان گفتند احزاب علمی نداریم، اما بسیاری از مشکلات این حوزه ساختاری است.
برای نمونه در انتخابات مجلس من را رد صلاحیت کردند و گفتند عضو انجمن اسلامی مدرسین هستید. در واقع عضویت در حزب را هزینه دار کرده اند، به همین خاطر فرد عضو حزب نمیشود.
به وزیر اطلاعات گفتم وزیر وقت شخصا باید به متهمان بی گناه هستهای خسارت دهد
یکی از حضار خطاب به محمود صادقی گفت: در مجلس عملکرد خوبی داشتید اما برای ریاستجمهوری ندیدهایم که برنامهای ارائه دهید. این داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری نیز پاسخ داد: در دنیا بسیاری از سیاستمداران از پارلمان به دولت راه پیدا کردهاند. اکنون میبینیم بسیاری از کاندیداهایی که در انتخابات ثبت نام کردهاند شعار تحول میدهند در صورتی که کسانی هستند که وضعیت کنونی محصول فعالیتهای آنهاست.
او با بیان اینکه دولت پاسخگو را به عنوان شعار انتخاباتی خود انتخاب کرده است افزود: دولت باید در زمانهای مناسب درباره وعدههایی که داده است پاسخ دهد. همچنین باید با اعضای دولت در شروع کار تفاهمی صورت بگیرد و آنها بعد از گذشت مقاطعی نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند.
برای نمونه من در مجلس پرونده متهمان هستهای که بی گناه بودند را دنبال کردم و به وزیر اطلاعات گفتم اینکه میگویید این افراد بی گناه بوده و آزاد شدند کافی نیست بلکه آقای مصلحی وزیر وقت اطلاعات باید جوابگو باشد و ضمن اعاده حیثیت از نظر مالی هم جبران کند. در درجه اول خودشان جبران کنند و اگر نتوانستند از بیت المال به آنها خسارت داده شود.
صادقی درباره مبارزه با فساد نیز گفت: من از تریبون مجلس بحث تله فساد را مطرح کردم و گفتم هر فسادی به دنبال خود فساد خواهد آورد. وقتی خواستیم بانک سرمایه را پیگیری کنیم گفتند دست نزنید چون اگر این فاسدها را از اقتصاد حذف کنید اقتصاد از بین میرود.
خود رهبری هم برای فساد تعبیر اژدهای هفت را مطرح کرده اند. البته ایشان گفتهاند که فساد ساختاری نداریم اما همین تعبیر رهبری یعنی فساد ساختاری؛ که اگر سرش را بزنید از جای دیگر سر بر میآورد. باید نگاه جامعی داشته باشیم که بتواند منجر به ریشه کنی فساد شود. اما دولت باید قول بدهد که در طی یک برنامه چهار ساله چقدر از فساد را کم میکند؟
صادقی در پایان این میزگرد گفت: یکی از مشکلات سیستم سیاسی ما این است که الان که یک ماه به انتخابات مانده زمینهای فراهم نیست که افراد بتوانند برنامههای خود را ارائه کنند. برای نمونه در ارتباط با بازارهای مالی برخی احزاب اصلاحطلب برنامه خود را ارائه داده اند.
یکی از مزیتهای بازارهای ملی شفافیت آنهاست. ما باید شفافیت را به بازار بورس را برگردانیم و اطلاعات نهانی که عدهای از آن بهرهمند میشوند حذف کنیم. من بخش عمدهای از برنامهام در حوزه استارتاپهاست. تعداد زیادی از شرکتهای دانش بنیان در این دولت شکل گرفتهاند و در بخشهای مختلفی موثرند. باید از حمایتهای بانکی و تسهیلاتی برخوردار باشند.
انتهای پیام